Klubbtidning

Mopsallehanda

Klubben ger ut en medlemstidning, Mopsallehanda, med fyra nummer per år. I den kan du läsa om mycket rörande mops såsom reportage från mopsträffar och utställningar, andra resultat, artiklar från medlemmar, rapporter från klubbens olika möten, och annat smått och gott.

Målsättning är att i varje nummer ska det finnas något att läsa för alla medlemmar, oavsett om man har haft mops länge eller om man är ny mopsägare.

Klubben publicerar också artiklar som tidigare publicerats i klubbtidningen på mopsorden.se. Om du har något som du vill dela med dig av till andra mopsägare, skicka in bild och text till redaktionen.

Ansvarig utgivare hemsida & klubbtidning

Moa Persson

ordf@mopsorden.se

Redaktör Mopsallehanda

Andrea Hallencreutz

redaktor@mopsorden.se

Bilder till tidning & hemsida

Bilder som skickas in till klubbtidning och hemsida, kan komma att användas även i klubbens övriga verksamheter.

Lite ur innehållet 2016

Nr 1 2016

Undvik smuggelhundar

Nr 2 2016

Mopsmatroser ombord!

Döma efter snöre eller rasstandard

Nr 3 2016

Snyfflan, en stor personlighet

Frasse skolhun

VM i freestyle - Erika & Oggie

Nr 4 2016

Nosework, sporten för alla

Sveriges första mops som är viltspårschampion

Fem goda skäl att köpa en rashund

© Mopsorden 2018.

Rasklubb för mops.

Tillhör SKK via SDHK.

Utebliven tidning

Om du inte fått någon tidning eller bytt adress, kontakta kassör, kassor@mopsorden.se

Bilder för tryck

Bilder som ska publiceras i tryck behöver vara i högre upplösning (300 px/tum), än de som används på nätet (72 px).

Material till tidningen

Vill du dela med dig av något som hänt dig och din mops? Maila in text och bild till red@mopsorden.se.

Om du har förslag på något som du själv skulle vilja läsa om i tidningen, hör av dig!

Annonsera gärna

Från och med nr 3 2015 görs Mopsallehanda i formatet G5, alltså 169 mm x 239 mm. Tidningen trycks helt i färg. Behöver du hjälp med din annons, hör av dig till redaktören.

Manus stopp

• Nr 1 - 1 februari (utkommer mars)
  • Nr 2 - 1  maj (utkommer juni)
  • Nr 3 - 1 augusti (utkommer september)
  • Nr 4 - 1 november (utkommer före jul)

Annonsbetalning

Annonser betalas till klubbens plusgiro 425973-5. Du kan också swisha din betalning till 123 477 9765. Om du betalar din annons i förskott får du 10 % rabatt. Glöm inte att uppge ditt namn, medlemsnummer eller kennelnamn vid betalning.

Annons format

Du gör din annonsen i 300 punkters upplösning (inte 72 dpi). Dubbelklicka på länk nedan, filen öppnas i Photoshop Elements, eller annat bildprogram, och du kan själv sätta ihop en annons. Du mailar den  sedan till red@mopsorden.se.

Helsida

• Helsida med vit marginal runt annonsen
    B 143,6 x H 213,4 mm
  • Helsida med 3 mm utfall (sida med annonsen ända ut i kanterna)